Friends  |  Press Room  |  Contact Us

The International School for Holocaust Studies

Şcoala Internaţională pentru Studierea Holocaustului


Şcoala Internaţională pentru Studierea Holocaustului Şcoala Internaţională pentru Studierea Holocaustului

Înfiinţată în 1993, Şcoala Internaţională pentru Studierea Holocaustului organizează programe educaţionale şi produce materiale pedagogice adresate unor diferite segmente de populaţie şi organizaţii educaţionale din Israel şi din străinătate. Peste o sută de membrii ai şcolii lucrează an de an laolaltă cu mii de profesori, studenţi, soldaţi şi elevi pentru a stimula educaţia despre Holocaust şi amintirea acestuia. Educaţia despre Holocaust, aşa cum este ea definită şi elaborată de către Şcoală, presupune mai multe discipline, aspecte şi direcţii, concentrându-se asupra modului în care oamenii au locuit înainte, în timpul şi ulterior Holocaustului, precum şi “alegerile lipsite de alegere” cu care ei au fost obligaţi să se confrunte în timpul acestei perioade.

Şcoala Internaţională pentru Studierea Holocaustului este singura şcoală de acest tip din lume şi membrii ei sunt devotaţi misiunii de a stimula educaţia cu privire la Holocaust. Credem că sarcina noastră este de a amplifica cunoaşterea educatorilor din întreaga lume şi de a le pune la dispoziţie instrucţiuni pedagogice şi instrumente didactice potrivite vârstei, legate de modul de a preda acest subiect dificil.

Maniera interdisciplinară în care ne raportăm la Holocaust – prin artă, muzică, literatură, teologie şi dramă – permite studenţilor să dobândească o înţelegere mai largă a ceea ce s-a petrecut în acea perioadă. 

În 2005, Şcoala Internaţională pentru Studiul Holocaustului a inaugurat un proiect comprehensiv dedicat promovării studiului Holocaustului în Europa, iar Romania este una dintre ţările partenere la acest efort. O selecţie de materiale în limba română sunt publicate deja pe site-ul Yad Vashem şi sperăm să oferim mai mult în viitor.

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Blog