Friends  |  Press Room  |  Contact Us

The International School for Holocaust Studies

Departamentul pentru seminarii internaţionale


departamentul pentru seminarii internaţionale Departamentul pentru seminarii internaţionale

În cadrul departamentului pentru seminarii internaţionale se organizează o gamă extrem de variată de seminarii – de la seminarii de o zi pentru profesori din străinătate până la seminarii de trei săptămâni în Ierusalim – cu educatori din întreaga lume. Suntem conştienţi de importanţa vitală a educaţiei oferite de profesori şi am investit eforturi imense în această direcţie. Profesorii trebuie să fie bine pregătiţi în predarea acestui subiect, nu numai în cunoaşterea faptelor istorice propriu-zise, ci şi în deţinerea tehnicilor pedagogice active.

Organizăm un seminar de vară şi unul de iarnă pentru educatori precum şi un număr de seminarii destinate unor subiecte specifice, în diferite limbi şi pentru diferite audienţe, de-a lungul anului, în sediul de la Yad Vashem din Ierusalim ca şi în străinătate.
Peste 1000 de educatori au frecventat cursul de-a lungul ultimilor zece ani. Participanţii au provenit din întreaga lume – din Australia şi SUA, din Rusia şi Africa de Sud, ca şi din Ungaria, Germania, Polonia şi alte ţări europene.

Participanţii audiază prelegeri susţinute de experţi de vârf în domeniul cercetării şi predări Holocaustului, de la diferite universităţi israeliene şi de la Şcoala Internaţională pentru Studiul Holocaustului de la Yad Vashem.

Participanţii vor avea ocazia de a se documenta pe larg la faţa locului şi de a examina imensa acumulare de materiale şi documente aflate la Yad Vashem. Centrul nostru de resurse conţine o mare varietate de materiale, inclusiv filme, benzi magnetice şi programe pentru educatori, care le vor permite acestora să îşi elaboreze propriile materiale educaţionale despre Shoah. Biblioteca noastră deţine peste 100.000 de cărţi; în arhivele noastre se află peste 60 de milioane de pagini de documente şi peste 100.000 de fotografii.

Profesorii din România
Seminariile pentru profesorii din România reprezintă o tradiţie începută în anul 2000, conform căreia numeroşi profesori din România sosesc la Yad Vashem în fiecare an. În cadrul acestori seminarii combinăm dimensiunea academică cu cea pedagogică în paralel cu excursii în Israel, împreună cu cei mai buni profesori şi ghizi. Experienţa pe care am acumulat-o ne-a dovedit că la întoarcerea în România un număr semnificativ de profesori implementează cunoştinţele asimilate aici la Yad Vashem şi crează proiecte pedagogice reuşite în şcolile în care predează. Unele dintre aceste proiecte apar pe site-ul Yad Vashem destinat materialelor pedagogice.

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Blog